Adventski koncert u crkvi Krista Dobrog Pastira

Adventski koncert na kojem su nastupili župni zborovi župe sv. Luke-Ilići i župe sv. Marka- Cim, upriličen je u nedjelju, 17. prosinca 2017.  u crkvi Krista Dobrog Pastira u Mostaru.

Dječji zbor Evanđelist, Tamburaški sastav, VIS Providenza i Veliki mješoviti zbor Dobri Pastir odlučili su u ovo adventsko vrijeme svoje župljane, ali i ostale vjernike grada počastiti koncertom kako bi se što bolje pripremili za Božić.

Advent ili Došašće je vrijeme priprave za Božić, a za sve kršćane vrijeme radosnog čekanja Isusova rođendana.

Bio je to prvi samostalni koncert zborova i sastava župe. U četrdesetminutnom programu posjetitelji koji su ispunili crkvu mogli su uživati u  izvođenju različitih adventskih i božićnih skladbi: “Tiha noć”,  “Raduj se o Betleme”, “Gloria in excelsis deo”, “Božićna zvona”, “Radost svijetu svom”, “Veselje ti navješćujem”, “Padaj s neba”, “Pastorella”, “Adeste fideles”…

Voditeljica programa bila je gđa Zorana Pavković.

Na kraju koncerta župnik don Ivan Perić zahvalio je Bogu na ovom predivnom događaju, te istakao kako je ovaj koncert bio mali dar zborova svojim župljanima prigodom nedjelje Caritasa, koja je nedjelja međusobnog darivanja, te prigodom treće godišnjice od posvete župne crkve. Kazao je kako je izuzetno zadovoljan koncertom, posebice što je to bio prvi samostalni koncert župnih zborova.

Na kraju svi izvođači su otpjevali pjesmu „Radujte se narodi“ pod dirigentskom palicom g-đice Marine Bazina, orguljaškom pratnjom gđe Silvije Carabet te Tamburaškog sastava. S izvođačima su radosno zapjevali i svi nazočni vjernici.