Adventski koncert u našoj župnoj crkvi

U ovo predbožićno vrijeme, kada smo svi nekako užurbani i trčimo kako bismo pripremili sve za nadolazeći blagdan, zaboravljamo kako trebamo malo zastati, predahnuti i duhovno se obogatiti. Sveta misa, molitva, dobra djela… krijepe i liječe naše duše. Glazba je također Božji dar koji nam može pružiti lijep duhovni odmor i odmaknuti nas, makar i na kratko, od svakodnevne buke i zaglušenosti.

Sretni smo što smo što je u našoj župnoj crkvi upriličen upravo takav glazbeni događaj i možemo reći da je došao baš u pravo vrijeme, vrijeme razih negativnih vijesti, iščekivanja, zabrana i neizvjesnosti.

Dana 18. prosinca 2020. u 19 sati održan je Adventski koncert. Nastupio je Komorni pjevački ansambl Pro arte sa Studija Glazbene umjetnosti FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru.

Solist je bio Marijo Bevanda, a sve je orguljama pratila prof. Katja Krolo – Šarac.

Skladba za skladbom se smjenjiva, a crkva je odjekivala prekrasnim zvucima pjevača i orgulja. Naše crkvene orgulje napokon su dobile priliku zasjati pravim sjajem. A mi smo uživali.

U programu koji je trajao malo više od sat vremena, mogli smo čuti pjesme karakteristične za vrijeme došašća: Visom leteć, Padaj s neba, Nebesa, odozgor rosite, Klikujte sada zanosno…Ovo nam je bila prilika čuti ih u malo drugačijem ruhu i osjetiti svu ljepotu skladbi koje nas dan po dan ovog adventskog vremena polagano dovode do Božića.

Hvala dragim glazbenicima na ovome daru i duhovnoj okrjepi koju smo dobili kroz njihovo pjevanje i zvuke orgulja.

Dobro došli i drugi put!