Blagoslovljen prostor studija “Radio Marije” u Mostaru

Na blagdan Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2016., započeto je emitiranje programa Radio Marije BiH iz studija u Mostaru. Istoga dana prostorije novoga studija blagoslovio je generalni vikar hercegovačkih biskupija don Željko Majić u nazočnosti djelatnika, suradnika, dobročinitelja i prijatelja ovoga radija.

Prema riječima glavnoga i odgovornog urednika p. Mate Anića ovaj studio je postao dio jedne velike svjetske obitelji koja se zove Radio Marija.

Prostorije ovoga radija nalaze se u ulici Bleiburških žrtava br. 33E, a program se može čuti na prostoru Mostara i okolice na frekvenciji 89,4 MHz. Glavni studio za Bosnu i Hercegovinu nalazi se u Sarajevu, a otvoren je 6. siječnja 2011. Prvi studio Radio Marije u BiH otvoren je u Banjoj Luci 8. prosinca 2010., ali na žalost zbog financijskih poteškoća privremeno je zatvoren. Glavna promotorica Radio Marije u Mostaru jest Ružica Rotim koja pomaže u pripremi programa i osposobljavanju volontera za rad na radiju.

Danas, sa 70-ak  radio postaja, Radio Marija je postala najslušanija katolička radio postaja u svijetu.

Osnovna obilježja Radio Marije su: Marijanska duhovnost, neprofitabilnost i volonterstvo.

Cilj ovoga radija jest pomagati osobe u traženju i nalaženju smisla života u svjetlu Radosne vijesti Isusa Krista. Program Radio Marije inspirira se na duhovnim i moralnim vrijednostima Evanđelja i na učenju Katoličke Crkve.

Izvor: Crkva na kamenu

Izvor foto: facebook (Radio Marija)/Crkva na kamenu