” Danas je veliki dan za moje srce malo”

PROSLAVLJENA PRVA SVETA PRIČEST U NAŠOJ CRKVI

Nedjelja, 7. lipnja 2020., blagdan Presvetog Trojstva. Sunce je prosulo svoje tople zrake na razdragana dječja lica koja su ispred crkve Krista Dobrog Pastira nestrpljivo iščekivala trenutak svoje Prve svete pričesti.

Za ovaj radostan događaj pedest devet djevojčica i dječaka naših dviju župa, Sv. Luke – Ilići i Sv. Marka – Cim, pripremali su se četverogodišnjim župnim, a i školskim vjeronaukom. Dan prije ovog svetog čina prvopričesnici su se ispovjedili i pripremili svoja srca za što dostojniji susret s Isusom. Nakon što su crkvena zvona obznanila 10 sati, razdragana bijelo-žuta povorka djece dostojanstveno je ušla u crkvu uz pjesmu Dječjeg zbora Evanđelist i zvuke struna naših župnih tamburaša.

Sveto misno slavlje predslavio je župnik don Ivan Perić, a koncelebrirali su don Bariša Čarapina i don Jozo Ančić.

Prvopričesnici su aktivno sudjelovali u svetoj misi i imali veliki udio u njoj svojim recitacijama

prinosom darova

liturgijskim čitanjima

i molitvom vjernika

Sva malena lica bila su ozarena srećom dok su iščekivala trenutak Prve svete pričesti. Upravo je tu radost zbog primanja ovog svetog sakramenta župnik istaknuo u svojoj prigodnoj propovijedi .

Stavio je ta mala dječja srdašca za uzor odraslima koji su se zaboravili radovati istini da im je duša Božjom milošću Božji dom.

Na kraju misnog slavlja župnik je čestitao prvopričesnicima, njihovim obiteljima i naravno, ovaj dan je ovjekovječen zajedničkom fotografijom. Bio je to veliki dan za njihova srca mala, za njihove roditelje i bližnje, za obje župe.

Prvopričesnicima želimo da ovaj veliki trenutak prvog susreta s Kristom u hostiji zauvijek zadrže u svojim srcima kako bi im bio putokaz kroz život i uvijek se istim žarom radovali svakom novom susretu sa Spasiteljem. Baš kao što pjesma kaže: ” Isuse, Isuse, u maloj bijeloj hostiji; Isuse, Isuse, u srcu mi ostani! “

Danijela Skoko