Donatorska večer

U srijedu, 14. ožujka u ljetnikovcu „Radobolja“ u Ilićima održana je Donatorska večer, u svrhu prikupljanja materijalnih sredstava za izgradnju Župnoga pastoralnog centra uz crkvu Krista Dobrog Pastira u Cimu/Ilićima.

Na susretu je bilo prisutno  80-ak sudionika, većinom iz gospodarskog života Mostara i okolice. Župnik don Ivan je pozdravio sve prisutne, te im najsrdačnije zahvalio na odazivu i pomoći koja je pružena. Naglasio je svoju želju da dar za spomenuti centar nije „tamo nekom drugom…“, nego svojoj djeci da imaju dostojan prostor za kršćanski odgoj i rast. Isto tako da suzbijaju ružnu floskulu „Ima Crkva para…“ koja se nažalost zna čuti iz usta naših vjernika. Pojasnio im je tko je zapravo Crkva, a onda i to, kad bi „ta Crkva“ imala novaca, ne bi situacija u Mostaru bila onakva kakva jest, župe bez ikakvih ili nedovršenih crkvi, a popratne objekte i da ne spominjemo…

U nadi da će se i ostali naši vjernici odazvati ovom pozivu, onoliko koliko mogu i kad mogu, i ako uopće mogu…, te da ćemo doskora i započeti s gradnjom spomenutog Pastoralnoga centra, sve naše dobročinitelje uključujem u svoje svagdanje molitve.

don Ivan Perić, župnik