Hercegovačke framašice pristupile redu klarisa

Sestre Klarise su Drugi franjevački red, a oni koji pristupe ovom redu zavjetuju dragovoljno živjeti u siromaštvu, poslušnosti, čistoći i u klauzuri.

U samostanu sv. Klare na Brestovskom u subotu 2. rujna 2017. godine pod svečanom svetom Misom održano je redovničko oblačenje dviju sestara. Postulantice, Anamarija Dragičević iz Čapljine i Brigita Bošnjak iz Rame, obukle su odijelo sv. Klare te prigrlivši redovnički život postale s. Marija Janja od Srca Isusova i Marijina i s. Marija Brigita od Križa Kristova. Sestre su tako ušle u razdoblje novicijata koje će trajati dvije godine.

Misno slavlje predslavio je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, u koncelebraciji osmorice svećenika. Provincijal je u propovijedi istaknuo važnost istinskog življenja redovništva i onoga što ono predstavlja, te kako iza vanjštine redovničkog odijela treba stajati i gorljivo redovničko srce koje će osvajati duše za Krista. Srdačno druženje s obitelji i prijateljima nastavljeno je u dvorani sestara i popraćeno radosnim razgovorom i pjesmom. Svi prisutni poželjeli su novakinjama Božji blagoslov, mir i ustrajnost.