“Hercegovini s ljubavlju” 2016.

Foto: Crkva na kamenu/Kristadobrogpastira.com

Tradicionalni 12. božićni koncert klapa “Hercegovini s ljubavlju” ove godine održan je u nedjelju, 18. prosinca, u mostarskoj crkvi Krista Dobrog Pastira, koja okuplja vjernike iz župe sv. Marka u Cimu i iz župe sv. Luke u Ilićima, s početkom u 19 sati.

Na koncertu, koji organizira Hrvatsko glazbeno-pjevačko društvo Hrvoje nastupile su klape: Studenac iz Kruševa, Neretva iz Čapljine, Dobrkovići iz Dobrkovića, Diva iz Širokog Brijega, Trebižat iz Trebižata, Bratovština iz Gorice – Sovića te Narenta, Ar’ja i Hrvoje iz Mostara. Program je vodila Danijela Skoko.

Na programu klapa našle su se prigodne božićne pjesme poput: “Radujmo se i kličimo”, “Zdravo budi mladi kralju”, “Tiho pada veče”, “Dobra večer Bog da”, “Radujte se narodi”… Koncert je zaključen zajedničkim nastupom svih klapa koje su izvele tradicionalnu božićnu pjesmu “U se vrijeme godišta”.

Pjesma i molitva uzdižu čovjekov duh i vesele srce. Uz klapske pjevače zapjevali su i slušatelji koji su uživali skladbama tematski posvećenim Isusovu rođenju, Božiću.

Ovaj koncert, dvanaesti po redu, već je postao tradicija u gradu Mostaru na kojem se okupljaju klapski pjevači iz Mostara i okolice. Procvat klapske pjesme na hercegovačkim prostorima je očit, pa gotovo i nema grada bez barem jedne klape. Klapska pjesma je postala dio naše baštine.