Hodočašće u Rim

14/15. 05. mostar – PADOVA – RIM   

Polazak iz Mostara u 19:00 sati. Noćna vožnja auto putem kroz Hrvatsku i Sloveniju, te uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Padovu, najstariji grad na sjeveru Italije s drugim najstarijim sveučilištem na svijetu. Najpoznatija građevina u gradu je bazilika Sv. Ante, a za Hrvate je značajno i svetište sv. Leopolda Mandića. Od poznatijih lokacija u gradu tu su i Pratto Della Vale, Piazza dei Signori, Michelangelova katedrala, Piazza Cavour. Sveta misa u bazilici sv. Ante ili svetištu, te nastavak putovanja prema Rimu. Smještaj u hotelu, večera. Noćenje.

16. 05. RIM

Doručak. Poslije doručka cjelodnevni razgled antičkog Rima – bazilika Santa Maria Maggiore, crkva sv. Petra u okovima, Forum Romanum, crkva Ara Celi (grob Katarine Kosače), Piazza Venezia,  Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, Piaza Spagna. Sveta misa u crkvi sv. Jeronima. Povratak u hotel, večera, noćenje.

17. 05. RIM – VATIKAN

Doručak. Poslije doručka, moguća audijencija s Papom Franjom. Slijedi razgled bazilike sv. Petra. Fakultativno, uspon na Kupolu sv. Petra. Poslijepodne nastavak razgleda Rima – bazilika sv. Ivana Lateranskog sa svetim stubama, Cirkus Maximus, Coloseum. Sveta misa, te poslije mise, vrijeme za slobodne aktivnosti. Povratak u hotel, večera, noćenje.

18. 05.  RIM – ASIZ

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Asiza. Po dolasku, sveta misa, te poslije mise, razgled Gornje i Donje bazilike, crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši, zatim crkve i groba sv. Klare i Nove crkve, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje. Po završetku obilaska, smještaj u hotel, večera, noćenje.

19. 05. ASIZ – LORETO – ANCONA

Doručak. Poslije doručka, razgled Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Nastavak putovanja do Loreta, najvećeg talijanskog Marijanskog svetišta u kome se čuva Nazaretska kućica. U središtu svetišta je bazilika Svetišta Svete kućice koju se, prema legendi, anđeli prenijeli iz Nazareta na Trsat 1291. godine, a potom 1294. u Loreto. Vjeruje se da je u toj kućici živjela Marija kad joj je anđeo navijestio da će po Duhu Svetom začeti Isusa. Nad svetom kućicom 1468. se godine počela graditi bazilika. Poslije razgleda svetišta, nastavak putovanja prema Anconi. Ukrcaj na trajekt Jadrolinije do 18:00 i smještaj na avio sjedalima. Polazak iz Ancone u 19:45. Noćna plovidba prema Splitu

20. 05. SPLIT – MOSTAR

…Dolazak u Split u 07:00 satu ujutro. Poslije carinske kontrole, iskrcaj s broda i nastavak putovanja prema Mostaru.

CIJENA ARANŽMANA: 1.050,00 KM (540,00 EUR)

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 200,00 KM (100,00 EUR)

DOPLATA ZA KABINU NA BRODU: dvokrevetna: 35,00 EUR, četverokrevetna: 25,00 EUR

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

·         Prijevoz autobusom visoke turističke klase s uključenim pristojbama za ulaske u gradove;

·         Prijevoz brodom na relaciji Split – Ancona – Split, smještaj avio sjedala;

·         Smještaj u hotelu s 3* u Rimu na bazi 3 polupansiona i 1 polupansiona u Asizu;

·         Vodič i duhovno vodstvo cijelog putovanja;

·         Polica putničkog zdravstvenog osiguranja;

Cijena kalkulirana na osnovu 45 osoba u autobusu!