“Mise bez vjernika su izdaja, mora ih biti po cijenu života”

Parlov smatra da se vjernike nije smjelo lišiti slavlja svetih misa, te su se po njemu svećenici trebali angažirati i služiti božju riječ u ovo vrijeme kada je to najpotrebnije

Mladen Parlov, dekan splitskog Katoličko-bogoslovnog fakulteta u emisiji Bujica iznio je svoje neslaganje s odlukama rimskoga Pape i vrha Katoličke crkve, Nadbiskupije i hrvatskih svjetovnih vlasti i poput don Josipa Delaša smatra je održavanje mise bez vjernika izdaja katoličke vjere.

Poručio je da se vjernike nije smjelo lišiti slavlja svetih misa, te su se po njemu svećenici trebali angažirati i služiti božju riječ u ovo vrijeme kada je to najpotrebnije.

 Svećenike je čak trebalo potaknuti na herojski angažman i ljubav da umnože svete mise! Ako stožer kaže može toliko i toliko ljudi po kvadratu crkve, dobro! Pa, ako su bile prije dvije mise, sada će biti četiri! Ako su bile tri, neka ih bude šest! Deset ako treba! Da svi koji budu htjeli, koji su željeli imati tu utjehu da im bude omogućen pristup božjoj utjesi i ljubavi – objasnio je Parlov.

Čak je naveo da se misa mora slaviti po cijenu života.

– Crkva nema pravo ukinuti božju zapovijed! Ako je božja zapovijed: Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji, Crkva ne može to ukinuti i reći da se ne mogu slaviti svete mise. Misa se mora slaviti! Ona se mora slaviti po cijenu života – rekao je.

Na kraju je naveo da za svećenike i vjernike prvenstveno vrijede božji zakoni, te da za kršćane nije bitno hoće li netko živjeti 75, 80 i 90 godina, već je važno u kakvom stanju umire i je li pomiren s Bogom.