NAJAVA: SVEĆENIČKO REĐENJE U MOSTARU

Naš đakon vlč. Marin Krešić zajedno sa trojicom đakona iz hercegovačke franjevačke provincije: fra Alenom Pajićem, fra Augustinom Čordašem i fra Zvonimirom Pavičićem bit će zaređeni za svećenike (prezbitere) u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve u nedjelju 25. lipnja 2017. godine.

Obred svećeničkog ređenja započet će u 10 sati, a predvodit će ga mjesni biskup msgr. Ratko Perić.

„Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju“ (Lk 10, 2)

Uključimo u svoje molitve sve ovogodišnje ređenike. Neka im Gospodin uvijek bude putokaz u njihovom svećeničkom životu i radu.

Marin Krešić rođen je u Mostaru, 6. prosinca 1992. od oca Ante i majke Milenke rođ. Golemac. Kršten je u župi sv. Petra i Pavla, 30. prosinca iste godine. Potvrdu je primio u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve na svetkovinu Silaska Duha Svetoga, 21. svibnja 2007. Osnovnu školu pohađao je u Osnovnoj školi Cim od 1999. do 2007., gimnaziju u Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” u Travniku od 2007. do 2011., gdje je i maturirao,  a filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu od 2011. do 2016., gdje je i diplomirao 10. studenog 2016. na temu “Liturgijski kalendar u životu Crkve”. Od 25. do 31. kolovoza obavio je petodnevne duhovne vježbe predviđene za đakonat. Od početka rujna 2016. godine biskup ga je Ratko odredio za pastoralnu godinu prakse u Biskupijskom caritasu i u župama Sv. Marka u Cimu i Sv. Luke u Ilićima u Mostaru, gdje se pripremao za đakonat. Đakonsko ređenje je primio 4. prosinca 2016. u rodnoj župi sv. Marka ev. u Cimu u crkvi Krista Dobrog Pastira. Svoj đakonski praktikum nastavio je u rodnoj župi.