Održan četvrti Susret zborova

UHAKUD u BiH u suradnji s HKD „Napredak“ podružnica Kreševo u nedjelju 12. studenog 2017. godine uspješno su organizirali četvrti Susret zborova na kojem je nastupilo osam skupina, među kojima je bio i naš župni zbor “Dobri Pastir”.

Na ovogodišnjem Susretu zborova nastupili su:

1.Zbor mladih „Mir“ – Mostar
2. Vokalna skupina Arabella – Rama
3. Mješoviti zbor “Dobri Pastir” – Mostar
4. Paulus – Župa Rotimlja – Stolac
5. Mješoviti zbor HKD Napredak – Kreševo
6. Mješovita pjevačka skupina „Lampoši“ – Travnik
7. Ženski vokalni ansambl HKD Napredak – Bugojno
8. Etno skupina „Čuvarice“ – Rama

Program je službeno započeo sa svečanom sv. Misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu koju je predvodio fra Darko Drljo, župnik i kreševski gvardijan. U koncelebraciji su sudjelovali don Ivan Bijakšić, župni vikar župe “Presvetog Trojstva”, Blagaj – Buna, župnik don Ivan Perić, te fra Josip Jukić, župni vikar u Kreševu. Svetu Misu su animirali svojim pjevanjem članovi Etno skupine “Čuvarice” iz Rame.

Nakon sv. Mise održan je dvosatni koncert u Napretkovom kulturnom domu. Brojni posjetitelji istinski su uživali u raznolikosti pjesama u izvedbi zborova i vokalnih skupina. Voditelj koncerta bio je Vedran Vidović, predsjednik UHAKUD u BiH, a u ime organizatora nazočne je pozdravila Ružica Franjičević, predsjednica HKD “Napredak, podružnica Kreševo.
Nakon službenog dijela programa za sve sudionike bio je organiziran prigodni domjenak i druženje.
Voditelji zborova sudjelovali su na okruglom stolu na temu „Rad sa zborovima“ kojeg su predvodili mr. art. Katja Krolo Šarac, izv.prof. i mrt. art. Marina Bazina. Na temu okruglog stola voditelji su dobili koristne savjete od stručnih osoba koji će im pomoći u njihovom daljnjem radu.
Idući, peti po redu Susret zborova održat će se 2018. godine u Jajcu.

Izvor: urednik/uhakud.info

Izvor foto: urednik/uhakud.info/Etno skupina Čuvarice (facebook)