Ostale obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI

(2. nedjelja kroz godinu, 20. siječnja 2019.)

 • Uzmite župni list, ako niste uzeli prošle nedjelje, u kojem imate raspored sv. Misa kroz tjedan.
 • Ima dosta crkvenog tiska (Crkva na kamenu, Radosna vijest, Naša ognjišta te Mak za djecu). Uzmite i čitajte! Ako se netko želi nanovo pretplatiti za primanje Maka neka se javi u župni ured.
 • Raspored sv. Misa radnim danom su: ponedjeljkom, utorkom i srijedom jutarnje u 7,30 sati, a četvrtkom, petkom i subotom večernje u 18 sati. Nedjeljom su sv. Mise u 10 i 18 sati.
 • Drugim polugodištem započeo je i župni vjeronauk i druge aktivnosti subotom po ustaljenom rasporedu. Raspored župnog vjeronauka možete pogledati OVDJE. Roditelji, šaljite redovito svoju djecu na župni vjeronauk, osobito prvopričesnike i krizmanike.
 • Najavljujemo da će ove godine u našoj župi Prva sveta pričest biti u nedjelju, 5. svibnja pod sv. Misom u 10 sati, a podjela sakramenta sv. Krizme tjedan dana poslije u nedjelju, 12. svibnja također pod sv. Misom u 10 sati.
 • U župnom uredu možete nabaviti različitih suvenira, rukotvorina osoba s poteškoćama u razvoju.
 • Pokušat ćemo osposobiti u siječnju barem istočni dio Pastoralnog centra za župni vjeronauk i mnoge druge pastoralne aktivnosti i programe. Svima zahvaljujemo koji taj župni projekt podupiru koliko već mogu i kad mogu.
 • Naša župa uključuje se u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za  dvadesetdvogodišnjeg mladića iz Čapljine. Mladić je na oba oka izgubio vid. Postoji velika mogućnost da mu se putem operacije u Zagrebu vrati vid na jednom oku.
  Roditelji nažalost nisu u mogućnost snositi sve troškove za operaciju. Svoje priloge možete dati danas nakon sv. Misa.
 • Pozivamo sve zainteresirane župljane koji su voljni sudjelovati u čišćenju i održavanju čistoće župne crkve da se prijave župniku don Ivanu (telefonski na broj 063/316-178 ili osobno u župni ured). Čišćenje se vrši subotom nakon sv. Mise, u 18,30 sati.
 • U prošlom tjednu preminuli su: u ponedjeljak Karlo Grabovac, pokopan je u utorak na groblju Šoinovac, te u četvrtak Šima Jurić, pokopana je u subotu na groblju Smrčenjaci. Pokoj vječni daruj im Gospodine. Počivali u Miru!
PARKIRANJE…

Molimo vas da nedjeljom malo bolje obratite pozornost na parkiranje, te ukoliko je crkveni parking popunjen i morate vozilo ostaviti na putu do crkve, neka bude tako parkirano da se može komotno i nesmetano dalje prometovati. Hvala!

 

MISE GODIŠNJICE:

Pozivamo vas da termin za svete Mise “godišnjice” za svoje pokojne rezervirate barem dva mjeseca unaprijed. Hvala!!!

 

OBAVIJEST IZ ODBORA “DJEVOJAČKOG GROBLJA KOD SV. ANTE” 

U proteklih 9 mjeseci, od ukupno 600 ukopnika – članova groblja: 315 članova je u potpunosti izmirilo svoje obaveze, 90 članova je djelomično izmirilo svoje obaveze, a 195 članova nije niti pokušalo ostvariti kontakt sa odborom niti započeti plaćanje na bilo koji način.

Odbor groblja svakodnevno dobiva pozive od vlasnika zemljišta jer je rok otplate bio u 5. mjesecu 2017. godine, a u zadnjih mjesec ipo dana nije skupljeno niti približno dovoljno sredstava da bi se izvršila transakcija na račun zemljišta.

Ukoliko se ne skupe sredstva u što kraćem vremenu, po zakonu nam vlasnik može blokirati zemljište čime se ne mogu vršiti nikakvi radovi, niti se zemljište može koristiti u bilo koju svrhu.

Mole se svi članovi – ukopnici da savjesno pristupe izmirenju svojih obaveza kako bi odbor groblja mogao nastaviti dalji rad na projektu parking prostora.

Uplata se može izvršiti:

 1. jednokratno ili u ratama do 5 mjeseci.
 2. kod članova odbora.
 3. kod Unicredit banke na:
 • Žiro račun:3381302247416675
 • Primatelj je: UGČ Djevojačko groblje Cim Mostar
 • Svrha doznake: Uplata za uređenje parking prostora
 • Adresa udruge: UGČ Djevojačko groblje III Cimske bojne b.b. Mostar
 • Ukoliko se uplata izvrši preko banke, jednu kopiju uplatnice poslati na adresu udruge ili osobno donijeti u prostorije mjesne zajednice Cim Mostar kod Kubata.

Mole se članovi – ukopnici u “Djevojačkom groblju kod sv. Ante” Cim – Mostar da uredno izmiruju svoje članske obaveze, a oni koji nemaju članske knjižice potrebno se javiti odboru groblja radi preuzimanja i popunjavanja članske prijave na osnovu koje se izdaje članska knjižica i vrši upis u registar članstva. Članovi odbora bit će na raspolaganju:

 1. U domu mjesne zajednice Cim kod Kubata, svake srijede od 18 do 20 sati
 2. Iza svete mise
 3. Za dodatne informacije možete se javiti na jedan od brojeva:
 • 063-608-942 / 063- 318-773 Mirko Knežević
 • 063-447-366 Zdravko Marić Genta

Odbor groblja