Ostale obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI

(16. nedjelja kroz godinu, 22. srpnja 2018.)

 • Uzmite župni list, ako niste uzeli prošle nedjelje, u kojem imate raspored sv. Misa kroz tjedan.
 • Ima dosta crkvenog tiska (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Radosna vijest). Uzmite i čitajte!
 • Sv. Mise kroz tjedan su po sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, utorkom i srijedom jutarnje u 7,30 sati, a četvrtkom, petkom i subotom večernje u 19 sati. Nedjeljom su sv. Mise u 8 i 10 sati (u srpnju i kolovozu). Dakle: Nema večernje sv. Mise nedjeljom kroz mjesec srpanj i kolovoz.
 • U ljetnom razdoblju kroz mjesec srpanj i kolovoz četvrtkom nakon sv. Mise neće biti pobožnosti klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.
 • I ove je godine Nacionalna uprava Papinskih misijskih dijela u razaslala prigodne plakate s poticajnim materijalima za blagoslov vozila uz Nedjelju Sv. Kristofora, 22. srpnja 2018., moleći ujedno da se ostvari i akcija MIVA Hrvatska – Misijska vozila, kao karitativni vid pomoći za nabavku potrebnih vozila koji su neophodni za rad hrvatskih misionara diljem svijeta. Prikupljena sredstva biti će namijenjena misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim ćemo darom nekome spasiti život ili mu vratiti zdravlje, omogućiti mu put u školu i još puno dobra, ističu iz Papinskih misijskih djela, uz podatak kako su MIVA Hrvatska i MIVA Bosna i Hercegovina do sada pomogle nabaviti: 21 automobila, 1 traktora, 34 bicikla, 15 tricikla i 7 motocikla. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljeno je 5 terenskih vozila. Svoj doprinos akciji MIVA možete ostaviti u župnom uredu.
 • U prošlom tjednu započeli su radovi oko postavljanja akustičnih ploča na strop župne crkve. Ploče su već postavljene na strop desne lađe crkve, što je već pridonijelo lakšem praćenju sv. Mise, te rješava problem zvuka i jeke u prostoru crkve.
 • Radovi na izgradnji župnog pastoralnog centra (dvorana i župna kuća) teku dobro. Budite i vi sudionici u izgradnji i pomozite kad možete i koliko možete.
 • Pozivamo sve zainteresirane župljane koji su voljni sudjelovati u čišćenju i održavanju čistoće župne crkve da se prijave župniku don Ivanu (telefonski na broj 063/316-178 ili osobno u župni ured). Čišćenje se vrši subotom nakon sv. Mise, u 19,30 sati.
 • U ponedjeljak 16. srpnja preminuo je naš župljanin Radoslav Marić. Sprovodni obredi su bili dan poslije na Djevojačkom groblju – sv. Ante. Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Počivao u miru Božjem!
PARKIRANJE…

Molimo vas da nedjeljom malo bolje obratite pozornost na parkiranje, te ukoliko je crkveni parking popunjen i morate vozilo ostaviti na putu do crkve, neka bude tako parkirano da se može komotno i nesmetano dalje prometovati. Hvala!

 

MISE GODIŠNJICE:

Pozivamo vas da termin za svete Mise “godišnjice” za svoje pokojne rezervirate barem dva mjeseca unaprijed. Hvala!!!

 

OBAVIJEST IZ ODBORA “DJEVOJAČKOG GROBLJA KOD SV. ANTE” 

U proteklih 9 mjeseci, od ukupno 600 ukopnika – članova groblja: 315 članova je u potpunosti izmirilo svoje obaveze, 90 članova je djelomično izmirilo svoje obaveze, a 195 članova nije niti pokušalo ostvariti kontakt sa odborom niti započeti plaćanje na bilo koji način.

Odbor groblja svakodnevno dobiva pozive od vlasnika zemljišta jer je rok otplate bio u 5. mjesecu 2017. godine, a u zadnjih mjesec ipo dana nije skupljeno niti približno dovoljno sredstava da bi se izvršila transakcija na račun zemljišta.

Ukoliko se ne skupe sredstva u što kraćem vremenu, po zakonu nam vlasnik može blokirati zemljište čime se ne mogu vršiti nikakvi radovi, niti se zemljište može koristiti u bilo koju svrhu.

Mole se svi članovi – ukopnici da savjesno pristupe izmirenju svojih obaveza kako bi odbor groblja mogao nastaviti dalji rad na projektu parking prostora.

Uplata se može izvršiti:

 1. jednokratno ili u ratama do 5 mjeseci.
 2. kod članova odbora.
 3. kod Unicredit banke na:
 • Žiro račun:3381302247416675
 • Primatelj je: UGČ Djevojačko groblje Cim Mostar
 • Svrha doznake: Uplata za uređenje parking prostora
 • Adresa udruge: UGČ Djevojačko groblje III Cimske bojne b.b. Mostar
 • Ukoliko se uplata izvrši preko banke, jednu kopiju uplatnice poslati na adresu udruge ili osobno donijeti u prostorije mjesne zajednice Cim Mostar kod Kubata.

Mole se članovi – ukopnici u “Djevojačkom groblju kod sv. Ante” Cim – Mostar da uredno izmiruju svoje članske obaveze, a oni koji nemaju članske knjižice potrebno se javiti odboru groblja radi preuzimanja i popunjavanja članske prijave na osnovu koje se izdaje članska knjižica i vrši upis u registar članstva. Članovi odbora bit će na raspolaganju:

 1. U domu mjesne zajednice Cim kod Kubata, svake srijede od 18 do 20 sati
 2. Iza svete mise
 3. Za dodatne informacije možete se javiti na jedan od brojeva:
 • 063-608-942 / 063- 318-773 Mirko Knežević
 • 063-447-366 Zdravko Marić Genta

Odbor groblja