Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI

(33. nedjelja kroz godinu, 17. studenoga 2019.)

 • Uzmite novi broj župnog lista u kojem imate raspored sv. misa kroz tjedan. 
 • S mjesecom studenim vraćamo se našem uobičajenom rasporedu svetih misa kroz tjedan. Ponedjeljkom, utorkom i srijedom svete mise su ujutro u 7,30, a četvrtkom, petkom i subotom večernje u 18 sati. 
 •  Stigao je novi broj Maka za djecu pa nek pretplatnici uzmu. Ima još brojeva Radosne vijesti, Crkve na kamenu i Naših ognjišta.  Uzmite i čitajte!   Ukoliko se netko želi  nanovo  pretplatiti za primanje Maka, neka se   prijavi u župni ured.   
 • Četvrtkom, nakon večernje sv. mise je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.
 • Zbog, Bogu hvala, velikog broja djece na župnom vjeronauku subotom, 1. i 2. razred dobivaju novi termin petkom u 17 sati  te 7., 8. i 9. razred petkom u 11 ili 16 sati, ovisno o školskoj smjeni.
 • Pozivamo sve župljane, osobito djecu i mlade, da se uključe u jednu od župnih aktivnosti: pjevače, liturgijske čitače, ministrante te one koji su voljni sudjelovati u čišćenju i održavanju čistoće župne crkve. Svima onima kojima je Bog dao dar lijepog pjevanja pozivamo da se priključe jednom od župnih zborova:  mješoviti zbor “Dobri Pastir”, dječji zbor Evanđelist ili VIS Providenza.
 • Pomoć pri učenju (instrukcije) pojedinih školskih predmeta održava se subotom u 15 sati u Župnom pastoralnom centru, a i po dogovoru s poučavateljima. Potrebne su prijave u župni ured ili telefonski kako bi znali točan broj djece.
 • Sati učenja sviranja gitare su subotom u 13 sati, a klavijatura i tamburice  u 14 sati u Župnom pastoralnom centru.
 • Tečaj njemačkoga jezika održava se ponedjeljkom i četvrtkom u 19 sati u Župnom pastoralnom centru. 
 • U župnom uredu možete nabaviti različite suvenire, rukotvorine osoba s poteškoćama u razvoju. 
 • U župnom uredu također možete nabaviti samoljepljive naljepnice s likom ribe koja je simbol prvih kršćana. Cijena naljepnice je 5 KM, a prihod je namijenjen izgradnji našeg Župnog pastoralnog centra. 
 • Kako rekosmo na župnim oglasima, i ovdje podsjećamo, župna dvorana stoji na raspolaganju svima koji žele rodbinu i prijatelje nakon sv. Mise za pokojne (i slično) pozvati na šalicu kave i “čašicu” razgovora.
 • Pozivamo sve zainteresirane župljane koji su voljni sudjelovati u čišćenju i održavanju čistoće župne crkve da se prijave župniku don Ivanu (telefonski na broj 063/316-178 ili osobno u župni ured).  
 • Obilježavanje obljetnice pada grada Vukovara bit će sutra, 18. studenoga. Svi bi se trebali uputiti u Vukovarsku ulicu nakon svete mise u 18 sati i odati počast žrtvi Vukovara. 
 • Dana 18. studenoga 2019. u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održat će se akademija u povodu obilježavanja pada grada Vukovara.  

                             HODOČAŠĆE U HEROJSKI GRAD VUKOVAR 

 

Dana 18. studenoga obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara i 28. obljetnicu stradanja ovog herojskog grada.

Organiziramo hodočašće u Vukovar. Polazak bi bio oko pola noći, s nedjelje na ponedjeljak ( 17./18. studenoga ). Imamo priliku otići tamo, pokloniti se svim žrtvama, pomoliti za njihove duše, zahvaliti za ono najvrjednije što su dali za Lijepu Našu, biti dio Kolone sjećanja te slaviti svetu misu. Ove godine veliku čast glazbeno pratiti  misno slavlje ima  Tamburaški sastav Mostar kojeg čine  djeca i mladi iz više naših župa – Buna, Bijelo Polje, Kruševo, Ilići – Cim.  

Povratak je u ponedjeljak, 18. studenoga 2019. u popodnevnim satima. Cijena puta je 50 KM, a više informacija dobit ćete u župnim oglasima u tjednu pred polazak.  

Prijave do srijede (13. studenoga 2019.). 

                                 OBAVIJEST ZA HODOČASNIKE U VUKOVAR 

Polazak je ispred crkve noćas u 1 sat poslije ponoći. 

 

 

PARKIRANJE…

Molimo vas da nedjeljom malo bolje obratite pozornost na parkiranje  te ukoliko je crkveni parking popunjen i morate vozilo ostaviti na putu do crkve, neka bude tako parkirano da se može komotno i nesmetano dalje prometovati. Hvala!

MISE GODIŠNJICE:

Pozivamo vas da termin za svete Mise “godišnjice” za svoje pokojne rezervirate barem dva mjeseca unaprijed. Hvala!!!

OBAVIJEST IZ ODBORA DJEVOJAČKOG GROBLJA KOD SV. ANTE 

U proteklih 9 mjeseci, od ukupno 600 ukopnika – članova groblja: 315 članova je u potpunosti izmirilo svoje obaveze, 90 članova je djelomično izmirilo svoje obaveze, a 195 članova nije niti pokušalo ostvariti kontakt sa odborom niti započeti plaćanje na bilo koji način.

Odbor groblja svakodnevno dobiva pozive od vlasnika zemljišta jer je rok otplate bio u 5. mjesecu 2017. godine, a u zadnjih mjesec ipo dana nije skupljeno niti približno dovoljno sredstava da bi se izvršila transakcija na račun zemljišta.

Ukoliko se ne skupe sredstva u što kraćem vremenu, po zakonu nam vlasnik može blokirati zemljište čime se ne mogu vršiti nikakvi radovi, niti se zemljište može koristiti u bilo koju svrhu.

Mole se svi članovi – ukopnici da savjesno pristupe izmirenju svojih obaveza kako bi odbor groblja mogao nastaviti dalji rad na projektu parking prostora.

Uplata se može izvršiti:

 1. jednokratno ili u ratama do 5 mjeseci.
 2. kod članova odbora.
 3. kod Unicredit banke na:
  • Žiro račun:3381302247416675
  • Primatelj je: UGČ Djevojačko groblje Cim Mostar
  • Svrha doznake: Uplata za uređenje parking prostora
  • Adresa udruge: UGČ Djevojačko groblje III Cimske bojne b.b. Mostar
 • Ukoliko se uplata izvrši preko banke, jednu kopiju uplatnice poslati na adresu udruge ili osobno donijeti u prostorije mjesne zajednice Cim Mostar kod Kubata.

Mole se članovi – ukopnici u Djevojačkom groblju kod sv. Ante Cim – Mostar da uredno izmiruju svoje članske obaveze, a oni koji nemaju članske knjižice potrebno se javiti odboru groblja radi preuzimanja i popunjavanja članske prijave na osnovu koje se izdaje članska knjižica i vrši upis u registar članstva. Članovi odbora bit će na raspolaganju:

 1. U domu mjesne zajednice Cim kod Kubata, svake srijede od 18 do 20 sati
 2. Iza svete mise
 3. Za dodatne informacije možete se javiti na jedan od brojeva:
  • 063-608-942 / 063- 318-773 Mirko Knežević
 • 063-447-366 Zdravko Marić Genta

Odbor groblja