Otvoreno Caritasovo savjetovalište za zapošljavanje mladih

U sklopu Centra za djecu, obitelj i mlade SPES u srijedu , 9.listopada 2019., otvoreno je u Mostaru Caritasovo savjetovalište za mlade.

Projekt financiraju Austrijska razvojna agencija i Caritas Austrije, a provodi se u 4 zemlje – Bosni i Hercegovini, Kosovu, Albaniji i Srbiji. Cilj projekta je u iduće 3 godine doprinijeti boljem uključivanju mladih na tržište rada. Planirano je niz aktivnosti kojima bi se omogućilo unaprjeđenje kompetencija, znanja i iskustava kako bi mladi bili što konkurentniji na tržištu rada. Kroz projekt će se mladima omogućiti pripravnički staž i pohađanje različitih tečajeva. U idućih godinu dana za njih 30 bit će omogućeno sudjelovanje u kampu poduzetničkih ideja i rad na biznis planu, a najmanje 6 bit će financirano.

U Bosni i Hercegovini projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine s karitasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupija Mostar – Duvno i Trebinje Mrkan.

Savjetovalište je otvoreno ponedjeljkom i petkom od 9 do 11 te utorkom od 13 do 15 sati. U to vrijeme mladi se mogu obratiti Aniti Kožul, savjetnici za zapošljavanje mladih pri projektu Your job.