Proglas u povodu izbora u Republici Hrvatskoj

GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE HRVATSKE

                        MOSTAR

88000 MOSTAR, Zagrebačka 8

Tel: 00 387 36 355 073;  Fax: 00 387 36 315 630

                                e-mail: gkrhmo@mvep.hr

Poštovani birači,

Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru održati će se 4. i 5.7.2020., za područje Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru, u Osnovnoj školi Petra Bakule, u ulici Kralja Tomislava 9. GKRH poziva sve birače da iskoriste svoje aktivno biračko pravo i glasaju po svojoj savjesti. Kako će se ovi izbori održati u posebnim uvjetima dužni smo navesti nekoliko napomena:

  1. Ovi izbori održat će se u iznimno teškoj situaciji zbog epidemije korona virusa, koju prate mjere određene od državnih vlasti i kojih se moraju pridržavati svi.
  2. Za sada obvezno je na biralištu nositi masku i rukavice. Za vrijeme boravka na biralištu nužno je također držati fizički razmak od 1,5 metra. Osim ovih mjera preporuča se da svaki birač ponese svoju kemijsku olovku.
  3. S obzirom na naprijed spomenute mjere, nužno je iznimno strpljenje i tolerancija kako bi se glasovanje odvijalo sa što manje gužve. Stoga je nužno bespogovorno slijediti upute službenog osoblja na biralištu.
  4. Izbori će se, kao što je uvodno označeno, održavati dva dana, stoga treba iskoristiti oba, dakle subotu i nedjelju i ne čekati zadnji čas.
  5. Birači koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu ili simptome zaraze moraju se posavjetovati sa svojim liječnikom kako da postupe.

Hvala vam na razumijevanju i poštivanju mjera i države BiH i zakonske obveze domovine Republike Hrvatske.