Proslavili smo blagdan sv. Marka

U subotu 25. travnja 2020. u 18 sati proslavili smo blagdan svetoga Marka evanđelista, zaštitnika župe u Cimu. Iako zbog trenutne situacije oko koronavirusa velik broj ljudi nije mogao sudjelovati u misnom slavlju, ipak je bilo svečano, dostojanstveno, ispunjeno molitvom i pjesmom, pravo svjetlo nade i ustrajnosti u današnjem vremenu.

Svetu misu predslavio je don Ilija Petković koji nam je svojom propovijedi približio sv. Marka, ne činjenicama i podatcima koje možemo pronaći na internetu, kako nam je i sam naglasio, nego kroz evanđelje koje nam je ostavio. Biblija je naše najveće blago, radosna vijest, evanđelje je naš put u vječnost, jedino pravo bogatstvo koje čovjeku treba. A koliko nas kući ima Bibliju, koliko je često čitamo i čitamo li je uopće? pitanja su upućena nama, vjernicima. Don Ilijina propovijed bila je vrlo izravna, pitka, ali i britka i, nadam se, urezala se u srca i umove svih koji su je pozorno slušali. I što je još važnije, navela nas na razmišljanje o bogatstvu koje nam je, uz sv. Ivana, sv. Luku i sv. Mateja, ostavio sv. Marko, a to je Radosna vijest. Jedini putokaz u vječni život.

Na kraju misnog slavlja župnik don Ivan čestitao je župljanima blagdan i zahvalio don Iliji na radosnim i poticajnim riječima.

I naravno, zahvalni smo dragom Bogu što smo dostojno mogli proslaviti Svetog Marka.

Sveti Marko, moli za nas!