PRVA SVETA PRIČEST U NAŠOJ ŽUPI

Nedjelja, 18. travnja 2021., 11 sati. Sunce se izdiglo iznad crkve Krista Dobrog Pastira i pomilovalo svojim zlaćanim zrakama mala razdragana lica. U bijelim haljinicama sa žutim plaštevima treperili su od sreće i iščekivanja kada će doći taj čas, trenutak kada će po prvi put primiti u svoje čiste duše živoga Krista u maloj bijeloj hostiji.

Crkva urešena, sve u njoj spremno za ovaj veliki, sveti trenutak. Roditelji, rodbina i župljani, svi u istom iščekivanju. Ulazna pjesma, svečana procesija 48 prvopričesnika je stigla pred oltar, a župni vikar don Antonio Krešić započeo je sveto misno slavlje.

Tijekom cijele godine don Antonio je pripremao djevojčice i dječake za ovaj sveti dan, a posebno tjedan dana prije kako bi što dostojnije primili Isusa u svoja malena srdašca.

I napokon je stigao taj trenutak, trenutak Prve svete pričesti. Svaki prvopričesnik je sa svojim roditeljima pristupio stolu Gospodnjem i primio malu bijelu hostiju. Cijelo misno slavlje uveličao je svojom pjesmom Dječji zbor Evanđelist uz pratnju tamburaša. I prvopričesnici su aktivno sudjelovali u svetoj misi. Čitali su čitanja, prinosili darove, zahvalili na primljenom daru prikladnom recitacijom i glasno pjevali.

Neka im duša uvijek ostane lijepa i čista kao što je u tom trenu bila i neka uvijek u srcu zadrže svoju djetinju vjeru!