Prva sveta Pričest

Prva sveta Pričest jedan je od najvažnijih događaja u životu kršćanina. Taj dan posebno je svečan za sve prvopričesnike i njihove obitelji kao i za cijelu župnu zajednicu.

Na 2. uskrsnu nedjelju – Nedjelju božanskog milosrđa, 23. travnja 2017. u našoj župi prvi puta sv. Pričesti pristupilo je 32 prvopričesnika (15 djevojčica i 17 dječaka). Za taj dan ih je pripremao đakon don Marin Krešić od početka školske i vjeronaučne godine, a na osobit način tijekom zadnjih mjesec dana. Vrhunac pripreme za taj svečani dan bila je večer prije, kada su prvopričesnici očistili svoje duše od grijeha pristupivši sakramentu sv. Ispovijedi. Obučeni u bijele haljine (prekrivene plaštem zlatne boje) radosno su kročili u procesiji na čelu sa župnikom don Ivanom i đakonom don Marinom. U prigodnim recitacijama izrekli su svoju radost zbog svetog susreta s Isusom u presvetoj Hostiji. Za vrijeme sv. Mise pjevali su župni zborovi. Svoju poruku prvopričesnicima u propovijedi izrekao je đakon koji je pričestio prvopričesnike zajedno s njihovim roditeljima.

Čestitamo našim prvopričesnicima ovaj veliki dan! Molimo Gospodina da ih učvršćuje u vjeri kroz njihov život!

“Čuvaj nas Kriste diljem života, vjerni da budemo rodu i tebi. Ni jedan od nas nevjerom crnom nikad da dušu okaljao nebi!”