SLAVI BOGA PJEVAJUĆI Koncert duhovne glazbe

Glazba je prekrasan Božji dar, ona je neodvojivi  dio čovjeka otkada postoji. Njome iskazujemo sreću, tugu, slavimo Boga i zahvaljujemo mu, međusobno se povezujemo.

Tu povezanost osjetili smo neku večer u kripti župne crkve svetih Petra i Pavla u Mostaru. I ove je godine u organizaciji Hrvatske kulturne zajednice Troplet, a u sklopu Tropletovih dana kulture 2016., održan koncert duhovne glazbe na kojemu je sudjelovalo 12 vokalno instrumentalnih sastava , bendova i zborova mladih iz 9 hercegovačkih župa: VIS Otkrivenje, VIS Bios i Slavljenički tim Katoličke zajednice Vojska Kristova iz župe svetoga Ivana apostola i evanđelista, VIS Sion i VIS Lux iz župe svetoga Tome apostola, naše župe, svetoga Luke i svetoga Marka predstavljao je VIS Providenza. Iz župe svetih Petra i Pavla s Rotimlje predstavio nam se Tamburaški sastav Prijatelji.  Domaćina, župu svetih Petra i Pavla iz Mostara, zastupale su dvije pjevačke skupine, Zbor mladih Petrus i glazbena sekcija Frame, a iz njihove filijale Rodoč došao nam je Zbor mladih Santo. S Rudnika, iz župe svetoga Mateja stigao nam je zbor Angelus, a iz župe Presvetoga Trojstva, Blagaj-Buna, Zbor mladih Mir.

Naravno, ništa ne može bez Božjeg blagoslova, tako da smo i ovo glazbeno događanje započeli svetom Misom u kojoj smo molitvom i pjesmom proslavili Gospodina. U istom slavljeničkom ozračju  nastavili smo  večer. Kriptom su se razlijegali prekrasni zvuci, riječi… Naš Bog je velik… Slavimo te , Oče…

Naravno , slavimo te, Oče jer si ti jedini koga trebamo slaviti, ti si ovim mladima dao pregršt talenata, usadio u njima ljubav za  glazbu, želju za skladanjem i pisanjem pjesama. Ta želja je rezultirala i nemalim brojem autorskih pjesama što nam je bilo iznimno drago. Slušajući i uživajući u izvedbama svih skupina koje su se izvrsno pripremile za nastupe, mogli smo vidjeti kako se rad i trud , začinjen s puno ljubavi i strpljivosti, isplati.

Zato, dragi mladi, pišite i skladajte i dalje, budite uporni u svojim nastojanjima, izlijevajte svoja srca u riječi i note.  I ne odustajte. Dobra glazba uvijek nađe put do čovjekova srca i uha.

                                                                                             Danijela Skoko

Izvor foto: urednik/Crkva na kamenu/Frama Mostar