Štićenici Caritasa u posjetu našoj župi

Svaka ljudska osoba vrijedna je poštovanja, te ima pravo na rad i usavršavanje. Osobe s poteškoćama u razvoju, bez obzira na svoja ograničenja, imaju tjelesne, duhovne i osobne potencijale koji se mogu razvijati.

U sklopu Caritasovog Rehabilitacijskog centra Sveta Obitelj za osobe s posebnim potrebama od rujna 2006. godine djeluje radionica „Emanuel“ za izradu predmeta od gline i drveta. Radionicu čini 10ak osoba s posebnim potrebama koje nakon završetka srednje specijalne škole nemaju mogućnost zaposlenja primjerenog njihovim sposobnostima.

Centar za radno osposobljavanje osoba s poteškoćama u razvoju „Nazaret“ djeluje od 1999. godine. Osobe u Centru „Nazaret“ na osobit se način bave radionicom za drvodjelstvo, uokvirivanjem slika, tekstilom, izradom dekorativnih predmeta od papira, voska, platna…

Na Cvjetnicu – Nedjelju Muke Gospodnje u župnoj crkvi Krista Dobrog Pastira gostovali su djelatnici i štićenici Centra „Nazaret“ i radionice „Emanuel“. Oni su sa svojim voditeljima i volonterima na platou ispred crkve izložili svoje radove nakon sv. Misa u 10 i 18 sati. U ponudi vjernicima našlo se dosta lijepih stvari: slike, uskrsni ukrasi, glinene posude, privjesci različitih vrsta, križevi, šalice, satovi, okviri za sliku, magneti, kućice za ptice, stalci za boce… i mnogo toga što su vrijedne ruke napravile. Kupnjom bilo čega vjernici su pomogli rad Caritasovih ustanova.

„A tko mene prima, ne prima mene, nego onoga koji mene posla, Oca nebeskoga!“                (Mk 9, 37)