Susret dječjih zborova u Aladinićima

U subotu 8. lipnja održan je prvi Susret dječjih župnih zborova Anđeoski pjev u župi Svih Svetih u Aladinićima. Tu je nastupio i naš dječji zbor Evanđelist pod vodstvom gđe. Silvije Carabet. Organizator susreta je Hrvatska kulturna zajednica Troplet.

Susret je započeo svetom misom u 18 sati  koju je predslavio biskupijski vikar Trebinjske biskupije, don Ivo Šutalo. Misno slavlje zajedničkom pjesmom uveličala su djeca iz svih zborova predvođena dječjim zborom župe domaćina.

Nakon svete mise nastavilo se u istom slavljeničkom ozračju, a susret je otvorio Miroslav Nikolić, predsjednik HKZ Troplet, uputivši pozdravnu riječ malim pjevačima, sviračima i svim nazočnima.  Na dječjim licima se vidjelo da žele što prije zapjevati i pokazati svima koliko znaju i kako vole pjevati. Krenula je pjesma za pjesmom, zbor za zborom, harmonija riječi i glazbe širila se prostorom cijele crkve. Taj sklad istkalo  je 8 dječjih zborova naših biskupija:

  1. Dječji zbor Izvor, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, Dračevo
  2. Dječji zbor Blizanac, Župa sv. Tome apostola, Mostar
  3. Dječjizbor Ilijini anđeli, Župa sv. Ilije proroka, Kruševo
  4. Dječji zbor Anđeli sv. Ivana, Župa sv. Ivana apostola i evanđelista, Mostar
  5. Dječji zbor Modra rijeka, Župa sv. Ilije proroka, Stolac
  6. Dječji zbor Aurora, Župa sv. Josipa radnika, Domanovići
  7. Dječji zbor Evanđelist, Župa sv. Luke- Ilići i Župa sv. Marka- Cim, Mostar
  8. Dječji zbor Župe Svih svetih, Aladinići- Dubrave

Sat vremena crkvom se orio pravi anđeoski pjev. Zvuci poznatih, svima dragih pjesama, ali i onih koje su se imale čast prvi put čuti upravo na ovom susretu,  razvukli su osmijehe na lice svih slušatelja. Vidjelo se da je svima ugodno i lijepo. Naravno, iza ove vesele, razdragane i raspjevane djece stoji vrijedan i ustrajan rad njihovih župnika, kapelana i voditelja zborova. Lijepo uvježbani zborovi i prikladan prostor bili su jamstvo za uspjeh. Organizator susreta HKZ Troplet zahvaljuje domaćinu, župniku don Stipi Gali na srdačnom gostoprimstvu kao i don Gordanu Božiću koji je omogućio da se sve jasno i glasno čuje.

Zvucima posljednje pjesme nije bio  završen i susret. Nastavilo se družiti uz prigodnu zakusku i prijateljsku riječ ispred župne crkve.

Crkva Svih svetih u Aladinićima nije bila 8. lipnja ispunjena samo pjesmom nego i osmijesima, prijateljstvom, iskrenom radošću i ljubavlju prema dragom Bogu koju najljepše znaju iskazati upravo djeca.