” U ponoć se Bog rodi, nebo zemlju prosvijetli…”

Svetu misu polnoćku u našoj župnoj crkvi proslavili smo svečano, radosno i u velikom broju.

Bez obzira što je zbog već poznatih okolnosti sveta misa bdijenja bila u 21 sat, ranije nego obično, mi smo dostojno proslavili Isusov 2020. rođendan. Prije polnoćke za župljane je pripremljen kratak glazbeno – recitatorski program u kojem su sudjelovali vokalno – instrumentalni sastavi naše župe Providenza i Interval, Dječji zbor Evanđelist te recitatori: Karla, Lucija, Petra i Marjeta.

Svatko od njih dao je ono najbolje od sebe kako bi što radosnije doživjeli ovu svetu noć.

Riječju i glazbom pokazali smo da je Božić blagdan radosti, ljubavi i mira, darivanja i lijepih želja.

U ovoj svetoj noći zaboravljamo sve razmirice, sve ono što je teško i loše u našim životima i s nadom gledamo u jaslice u kojima se rodio Krist, naš spasitelj i otkupitelj.

Svoje izraze ljubavi željeli smo uputiti na najljepši mogući način, a to najiskrenije mogu samo naši maleni, oni koji su čista i neiskvarena srca.

Cijela crkva je pjevala s izvođačima i svoja srca pripremala za najsvečaniji trenutak, a to je sveto misno slavlje.

Oba naša svećenika bila su za oltarom, i župnik don Ivan i kapelan don Antonio, a don Antonio je bio predslavitelj. Tijekom propovijedi nam je uputio prigodnu riječ, a na kraju misnog slavlja obojica svećenika su nam zaželjela sretan i blagoslovljen Božić. Tijekom svete mise crkvom su odjekivale tradicionalne božićne pjesme koje su udruženo pjevali naši župni zborovi uz pratnju tamburaša.

Zahvalni smo Bogu što smo mogli radosno i u velikom broju dočekati Kristov rođendan.

Neka je svima blagoslovljen i čestit Božić, kao i svi nadolazeći blagdani!