Ulazak u novicijat, polaganje prvih redovničkih zavjeta i obnova privremenih zavjeta naših župljanki

Izvor foto: Školske setre Franjevke Mostar

U utorak, 12. rujna 2017., u Samostanu Svete Obitelji u Mostaru, devet sestara juniorki obnovile su privremene zavjete na godinu dana. Među njima su i dvije naše župljanke: s. Katarina Raič i s. Monia Ljubić koje su svoje redovničko ruho obuke prošle godine.

Na Dan Družbe, 13. rujna 2017. godine, u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju, tijekom molitve srednjega časa upriličen je obred uvođenja u redovnički život, te primanje u postulaturu, gdje su se našle još dvije naše župljanke: Magda Glibić i Monika Ćorić koje su  krenule korak dalje u samostanu i pristupile novicijatu (treća godina priprave u redovničkom životu). Uz njih se nalaze još tri djevojke: Ivona Jurčević, Marija Budimir i Marija Boban. Sestre novakinje primile su Tau – razlikovni znak Družbe, znak križa kojim su obilježene na dan svoga krštenja, a koji će ih podsjećati na pripadnost Družbi i poticati na  nasljedovanje Krista, siromašnog, čistog i poslušnog. Ovim činom novakinje su započele godinu kušnje i dubljeg poniranja u traženju Božje volje u svome životu preko življenja Evanđelja u svakodnevici. Nakon godine kandidature koju su provele u samostanu Svete Obitelji u Mostaru u postulaturu su primljene Iva Soko i Anđela Cvitković.

Na blagdan Rana sv. Franje, u nedjelju 17. rujna 2017. godine, u samostanu sv. Franje u Bijelome Polju bilo je veoma svečano. Naša župljanka s. Dajana Dujmović obukla je  redovničko odijelo i položila prve redovničke zavjete zajedno s još dvije djevojke:  s. Anicom  Orlović iz župe sv. Ivana Krstitelja – Roško Polje i s. Katarinom Vučić iz župe sv. Paškala – Vitina. Nova odijela dan prije u sestraskoj kapelici u Bijelom Polju blagoslovio je don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije koji je i predvodio euharistijsko slavlje s obredom oblačenja uz prisustvo desetak svećenika. Odijela novim sestrama predala je s. Robertina Barbarić, kućna predstojnica.

Molimo za nova duhovna zvanja, svećenička i redovnička koji nas duhovno vode i krijepe na ovome svijetu. Neka Gospodin blagoslovi i udijeli svim našim sestrama ustrajnosti u redovničkom životu i radu.