Upis studenata na TKIM

Teološko-katehetski institut Mostaru, najavljuje upis novih studenata za akademsku godinu 2019./2020. te poziva sve zainteresirane kandidate da upišu ovaj sveučilišni studij:

Teološko-katehetski institut Mostar (TKIM) već više od tri desetljeća djeluje kao visokoškolska ustanova. Njegov je rad, kanonskim ustanovljenjem i akreditacijom, potvrdila u veljači 2017. godine Kongregacija za katolički odgoj.

TKIM ovim poziva sve zainteresirane kandidate da upišu ovaj sveučilišni studij i izvješćuje ih da u novoj akademskoj godini 2019./2020., u prvu godinu preddiplomskoga studija, upisuje 15-20 novih studenata.

Sveučilišni teološko-katehetski i religijsko-pedagoški studij na TKIM-u traje pet (5) godina i izvodi se kao redoviti studij u dva ciklusa studija (3+2): trogodišnji preddiplomski studij kojim se stječe titula i diploma prvostupnika religijske pedagogije i katehetike i potom dvogodišnji diplomski studij kojim se stječe titula i diploma magistra religijske pedagogije i katehetike. Sveučilišni studij daje teološke, religijsko-pedagoške i humanističke odgojno-obrazovne kompetencije te omogućuje rad na različitim područjima crkvenog i društvenog života, osobito vjeroučiteljsku službu u osnovnim i srednjim školama, rad na području odgoja, kulture i medija.

Prvi prijavni rok za upise traje od 21. lipnja do 5. srpnja 2019. Razredbeni ispit je 8. srpnja 2019. u 9 sati u prostorijama TKIM-a, a potom kratki pojedinačni razgovor s kandidatima.

Dugi ili jesenski prijavni rok, ako se ne popune upisna mjesta, traje od 2. do 16. rujna, s razredbenim ispitom 19. rujna 2019., u 9 sati. Razredbeni ispit obuhvaća građu srednjoškolskog programa hrvatskoga jezika, vjeronauka i povijesti.

Kandidati su dužni Tajništvu TKIM-a, Nikole Šubića Zrinskog 7, 88 000 Mostar, u jednom od navedenih prijavnih rokova dostaviti sljedeće dokumente:

  1. krsni list,
  2. rodni list,
  3. svjedodžbe svih razreda četverogodišnje srednje škole i maturalnu svjedodžbu,
  4. preporuku župnika svoje župe,
  5. osobnu molba za studij na TKIM-u.

Više informacija o studiju i okvirnom studijskom programu na TKIM-u može se naći na web stranici: www.tkim-mostar.ba

Potrebne informacije o upisu na studij mogu se dobiti u Tajništvu TKIM-a na tel. 036 326 690, ili e-mailom: tajnistvo@tkim-mostar.ba

dr. sc. don Marko Šutalo,

                                                                                                             Predstojnik TKIM-a