Završnica Međužupne lige Hercegovine

U Čapljini u Sportskom centru u nedjelju, 27. ožujka 2022. održana je završnica MLH, gdje smo dobili pobjednika turnira župu Cim-Ilići,  koji će nas  predstavljati u završnici KMNL-a Crkve u Hrvata, koja će se održati u mjesecu svibnju u Splitu.

Hercegovačke biskupije će predstavljati i župa sv. Ilije Proroka – Stolac, koja je pretprošle godine osvojila završnicu KMNL-a Crkve u Hrvata.

Drugo mjesto MLH je osvojila ekipa župe Presvetog Srca Isusova – Studenci; treće mjesto je osvojila ekipa župe Gospe od Zdravlja – Neum, a četvrto mjesto je pripalo ekipi župe Presvetog Srca Isusova – Čeljevo. Dodijeljene su i pojedinačne nagrade: najbolji strijelac – Filip Šutalo (župa Neum); najbolji igrač – Mile Glibić (župa Cim – Ilići) i najbolji golman Jure Petković  (župa Studenci).

Ova Međužupna liga u Hercegovini postoji već dvadeset i jednu godinu! U sezoni 2021/22. sudjelovalo je 14 župnih ekipa. Zahvalni smo svim igračima koji su predstavljali svoju župu. Posebna zahvala općini Čitluk i gradu Čapljini, koji su nam omogućili prostor odigravanja susreta!

don Branimir Bevanda

organizator MLH

Iskrene čestitke našoj župnoj malonogometnoj ekipi na osvojenom prvom mjestu. Momcima želimo dobar uspjeh na završnici KMNL-a Crkve u Hrvata u Splitu uz obilje Božjega blagoslova!